Werkwijze

 

Wij bezoeken u vrijblijvend thuis zodat u in uw eigen vertrouwde omgeving in alle rust de mogelijkheden kunt bekijken.

Tijdens dit thuisbezoek kunnen wij u foto’s van veel modellen grafmonumenten laten zien. Ook hebben wij voorbeeldplaten (30 x 30 cm) bij ons van ca. 40 verschillende kleuren graniet. Op die manier kunt u goed uw keuze bepalen. Wij hebben al voor meer dan 5.000 families naar tevredenheid het grafmonument mogen plaatsen en willen u graag met onze ruime ervaring van dienst zijn. Een afspraak voor een thuisbezoek is mogelijk op maandag tot en met zaterdag, ook ’s avonds een afspraak maken is geen probleem. Wilt u een afspraak maken? Ons telefoonnummer is  0573-785679 of 06 – 42 40 47 60. U kunt natuurlijk ook een berichtje sturen naar mail@daming.nl

 • U belt ons op en maakt een vrijblijvende afspraak met ons bij u thuis.
 • U bespreekt met ons de vorm van het gedenkteken, de tekst en eventuele accessoires.
 • Als u uw keuze heeft gemaakt dan maken wij de orderformulieren voor u. In die orderformulieren staat meteen duidelijk de prijs die met u is besproken. Achteraf zijn er geen onverwacht bijkomende kosten.
 • Wij vragen geen aanbetaling voor grafmonumenten tot een prijs van € 2.000,-
 • Is de prijs van het gedenkteken hoger dan € 2.000,- dan sturen wij u na opdracht een factuur van het gedeelte boven de € 2.000,-
 • Wij nemen het gedenkteken voor u in bestelling en vragen de vergunning voor het plaatsen voor u aan.
 • U krijgt van ons een duidelijke proefdruk ter controle van de tekst ruim voordat wij de tekst in de steen maken. Als u de tekst nog wilt aanpassen dan is dat geen probleem.              Wij maken de aanpassingen en sturen u een gewijzigde proefdruk die u dan weer kunt controleren.
 • Als u de proefdruk accoord heeft gegeven en wij hebben de vergunning van de begraafplaats ontvangen dan plaatsen wij in overleg met de beheerder van de begraafplaats het grafmonument
 • Zo snel mogelijk na plaatsen van het grafmonument laten wij u dit weten.
 • In de week na plaatsen sturen wij u de factuur met het restbedrag.
 • De levertijd vanaf het moment dat u de orderformulieren getekend heeft is over het algemeen 14 tot 20 weken.

Onze prijzen gelden voor het hele gedenkteken, de staande steen en de omranding, tot een oppervlaktemaat van 180 x 80 inclusief fundering, plaatsen en BTW.

De prijs van de tekst op de steen is € 2,95 per letterteken.

Als u dat wilt of als het verplicht is om het gedenkteken op de maat 200 L x 100 B te maken dan is de meerprijs 10 %. Als het gedenkteken tot de maat 260 L x 130 B gemaakt moet worden dan is de meerprijs 52 % (met uitzondering van zerken) en als het tot de maat 200 L x 200 B (een dubbel graf naast elkaar) gemaakt moet worden dan is de meerprijs 85% (met uitzondering van zerken).

Wij plaatsen in heel Nederland behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

Op sommige begraafplaatsen zijn specifieke  regels voor grafmonumenten, voor een aantal van die regels en voor het plaatsen op begraafplaatsen die op grote afstand van ons liggen kan een  meerprijs worden gevraagd.

Klik voor meer informatie hierover op de knop “eventuele meerprijzen” in de menubalk bovenaan.

Op het door ons geleverde graniet geven wij u garantie voor een periode van 20 jaar en op de betonfundering geven wij een garantie voor een periode van 10 jaar.

De lak van letters in de staande steen garanderen wij voor 5 jaar. Op de lak in een (schuin) liggende steen geven wij geen garantie.

Wij adviseren u om op (schuin) liggende stenen een bronskleurige of zilverkleurige aluminium tekst te laten monteren. De prijs van een aluminium tekst is € 12,40 per letterteken.

Aluminium teksten en accessoires garanderen wij voor een periode van 10 jaar.